Transformeer Uw tuin

Wij Zorgen Voor een Droge en Gezonde Tuin

Zet de eerste stap naar jouw ideale tuin met onze deskundige tuinaanleg. Van knusse familietuinen tot elegante buitenruimtes, wij brengen jouw visie tot leven.

Tuin afvoer op maat

Ontdek hoe wij zorgen voor een effectieve tuinafvoer die wateroverlast voorkomt en je tuin gezond houdt. Ons proces omvat grondige inspectie, professionele planning en nauwkeurige installatie van afvoersystemen die perfect aansluiten op jouw tuinbehoeften. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat je tuin altijd droog en goed verzorgd blijft, ongeacht het weer.

De voordelen van onze tuindiensten

FAQ

Veelgestelde vragen over tuin afvoeren

Zorg ervoor dat je terras of bestrating schuin wordt aangelegd, met een helling van één centimeter per meter. Het laagste punt moet niet naar je huis, maar naar een border, putje of de straat wijzen. Je kunt ook regenwater naar een afvoergoot leiden voor een efficiënte waterafvoer.

Als je regenwater in je tuin wilt opvangen, zijn er twee opties. Je kunt een extra wateropvang in je tuin installeren tussen de regenpijp en de rioolaansluiting, of je kunt een overloop naar een sloot gebruiken als je tuin vol is, in plaats van een overloop naar het riool.
Er zijn verschillende manieren om overtollig regenwater af te voeren. Dit kan traditioneel gebeuren via een gemengd rioolsysteem, waar zowel huishoudelijk afvalwater als regenwater wordt afgevoerd, of door infiltratie in de bodem of door stroming naar het oppervlaktewater.

Regenwater infiltreren is een natuurlijke manier om water af te voeren in de grond. Hierbij wordt het water afgevoerd, zonder dat de riolering eraan te pas komt. Het regenwater kan net als bij moeder natuur rustig de grond in trekken en komt hierdoor langzaam gefilterd en wel in het grondwater terecht.