Wat kost een nieuwe groep in de meterkast?

Ben je van plan je huis te renoveren of heb je net een nieuw krachtig apparaat gekocht? Dan heb je misschien een extra groep in je meterkast nodig. In een wereld waar bijna elk huishouden bulkt van elektrische gadgets, van vaatwassers tot drogers, is een extra groep geen luxe maar een noodzaak. Maar nu vraag je je waarschijnlijk af: “Wat gaat dat kosten?” Laten we dat eens haarfijn uitzoeken.

Wat kost een extra groep?

Gemiddelde kosten en prijsfactoren extra groep

Eerst het goede nieuws: het aanleggen van een extra groep hoeft niet de bank te breken. Gemiddeld kost het installeren van een extra groep in Nederland rond de €100 tot €150. Maar, zoals bij veel dingen, hangt het af van een aantal factoren. Denk aan het type en aantal groepen dat je nodig hebt, en of er extra werkzaamheden, zoals het plaatsen van een aardlekschakelaar, bij komen kijken. Ook de tarieven van de elektricien spelen een rol; deze variëren afhankelijk van ervaring en locatie.

Zelf extra groep aanleggen of professionele installatie?

Nu denk je misschien: “Kan ik dit zelf doen om wat te besparen?” Technisch gezien, ja. Maar wees gewaarschuwd: elektriciteit is niet iets om lichtzinnig over te doen. Een klein foutje kan al grote gevolgen hebben. Dus hoewel het aantrekkelijk kan zijn om zelf een nieuwe groep aan te leggen, raden we sterk aan om dit over te laten aan de professionals. Een ervaren elektricien kan dit snel en veilig voor je doen, terwijl je zelf de risico’s van kortsluiting of erger vermijdt.

Onze diensten voor het aanleggen van extra groepen

Waarom kiezen voor onze elektriciens voor extra groepen?

Bij NuRenoveren.nl begrijpen we dat je het beste wilt voor je huis. Daarom bieden we alleen de meest ervaren en betrouwbare elektriciens aan. Onze experts zorgen voor een snelle en veilige installatie, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je vernieuwde elektrische systeem. Bovendien zorgen we altijd voor een heldere communicatie en transparante prijzen. Geïnteresseerd? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoe wij je kunnen helpen met het veilig en efficiënt uitbreiden van je meterkast!


Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact op of lees meer op onze dienstenpagina. We helpen je graag verder met al je renovatiebehoeften!